nedeľa 24. marca 2013

Vtáčie mlieko

500 ml mlieka., bielky z troch vajec., 10 g cukru., 1 balíček Pudingu Originál s vanilkovou príchuťou Dr.Oetker., 300 ml mlieka., 40 g cukru., ½ KL mletej škorice
 

Na prípravu dezertu vyšľaháme bielky spolu s 10 g cukru a nakoniec zľahka vmiešame škoricu. 500 ml mlieka zahrejeme do varu. Lyžičkou vykrajujeme zo sladkých bielkov „obláčiky“ a vkladáme do vriaceho mlieka. Niekoľkokrát „obláčiky“ v mlieku obrátime a ihneď vyberáme z mlieka do studenej nádoby. Puding rozmiešame v 300 ml mlieka, pridáme 40 g cukru a zmes nalejeme do mlieka, v ktorom sme pripravovali „obláčiky“. Riedky puding varíme 1 minútu, počas varu môžeme pridať 1 PL rumu kvôli vôni. Puding rozdelíme do hlbokých tanierov a na povrch poukladáme „obláčiky“.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára