piatok 19. augusta 2016

Gaštanový rez

4 vajcia., 6 lyžíc kryštálového cukru., 6 lyžíc polohrubej múky., dl oleja., lyžička kakaa., prášok do pečiva.,
Plnka – 1/2 masla., 3 lyžice práškového cukru., kocka gaštanového pyré., zlatý klas., 3 dl mlieka.,
Karamelová šľahačka – 4 lyžice kryštálového cukru., 3 dl mlieka., 2 práškové šľahačky., stužovač šľahačky.,
Celé vajcia vyšľaháme. Pridáme olej, múku, kakao a kypriaci prášok. premiešame a dáme piecť do vyhriatej rúry. po vychladnutí cesto necháme na plechu a natrieme ho plnkou. Na plnku príde vrstva karamelovej šľahačky.
Plnka – Z mlieka a zo zlatého klasu uvaríme hustú kašu a necháme ju vychladnúť. Maslo, práškový cukor a gaštanové pyré spolu vymiešame a primiešame do vychladnutej kaše.
Karamelová šľahačka – Cukor upálime na karamel, no prv, než sa rozpustí, zalejeme ho mliekom. Po vychladnutí ho zmiešame so šľahačkami, stužovačom a vyšľaháme. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára