štvrtok 4. augusta 2016

Jahodová torta

200 g múky., 1/2 čajovej lyžičky prášku do pečiva., 150 g Helie., 75 g práškového cukru., štipka soli.,
Krém - 6 plátkov červenej želatíny., 500 g jahôd., balíček vanilkového cukru., 120 g práškového cukru., pohárik (2 cl) vínovice., 1/8 smotany., 750 g jahôd.,
Múku, prášok do pečiva., cukor., štipku soli a rozdrobenú heliu vymiešame a spracujeme cesto. Odložíme na 30 minút na chladné miesto. Potom cesto vyvaľkáme a cesto niekoľkokrát vidličkou popicháme. Asi 30 minút pečieme v rúre vyhriatej na 200º C (elektrickej), alebo plynovej rúre na 3 stupni. Necháme vychladnúť a preklopíme na tortovú misu a formu dáme dole. Zatiaľ želatínu namočíme do studenej vody. Jahody umyjeme, očistíme a vidličkou roztlačíme. Zmiešame s vanilkovým cukrom, práškovým cukrom a vínovicou. Vytlačenú, pri miernej teplote rozpustenú a mierne vychladnutú želatínu primiešame. Odložíme na chladné miesto. Keď masa začne želírovať, primiešame šľahačku. Potom natrieme krém na tortu a dáme na chladné miesto. Nakoniec husto obložíme jahodami. 


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára