štvrtok 4. augusta 2016

Jablkový koláč

200 g Helie., 200 g práškového cukru., 3 vajcia., kôra  z 1/2 citróna., 375 g polohrubej múky., 1/2 balíčka prášku do pečiva., 100 g hrozienok., 3 lyžice rumu., štipka soli., kg jabĺk., citrón., 200 g marhuľového džemu., tuk na vymastenie plechu., mandle.,
Hrozienka umyjeme vo vode a na chvíľu namočíme do rumu. Heliu vymiešame s cukrom a štipkou soli. Postupne pridáme vajcia, múku zmiešanú s práškom do pečiva, kôru z citróna a napokon hrozienka. Cesto vylejeme na vymastený plech a rovnomerne naň naukladáme olúpané, rozštvrtené a na plátky nakrájané jablká. Pokvapkáme šťavou z citróna a v predhriatej rúre pecieme asi pol hodinu. Po upečení necháme koláč vychladnúť a natrime ho rozohriatym marhuľovým džemom. Povrch môžeme posypať plátkami mandlí.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára