piatok 19. augusta 2016

Tvarohovo jogurtové rezy s ananásom

4 vajcia., 120 g jemného kryštálového cukru., 100 g hladkej múky., 20 g škrobovej múčky., štipka soli., vanilkový cukor., Krém –  100 g jogurtu., 2,25 l hotového vanilkového pudingu., 100 g jemného tvarohu., 4 listy želatíny., 0,1 l šľahačkovej smotany., 100 g práškového cukru., malá konzerva ananásu., trocha rumu., citrónová šťava., ovocie na ozdobenie podľa vlastnej chuti (hrušky, kivi, mandarínky)., Ovocná šťava – 100 g miešaných mrazených bobuľovín., 50 g práškového cukru., štamperlik rumu., tortové želé.,
Žĺtky s tretinou cukru a vanilkovým cukrom vymiešame, zvyšný cukor s bielkami vyšľaháme na sneh a spolu zmiešame. Pečieme vo forme vyloženej papierom na pečenie pri 190º C asi 35 minút a dáme vychladnúť. Želatínu vložíme do studenej vody aby zmäkla. Jogurt, tvaroh hotový vanilkový puding, práškový cukor a rum vymiešame do hladka. Ananás z kompótu necháme na site odkvapkať. Vyšľaháme šľahačkovú smotanu. želatínu rozpustíme v troche horúcej vody a hneď spolu so šľahačkou, zamiešame do jogurtového krému. Na vychladnutý plát cesta uložený vo forme vystlanej priesvitnou fóliou, nakladieme vrstvu ananásu, na ňu uložíme vrstvu jogurtového krému a odložíme na 3 hodiny do chladničky. Ovocnú šťavu pripravíme povarením miešaného bobuľového ovocia s práškovým cukrom a necháme schladiť. Rezy po vychladnutí vyberieme z formy, stiahneme fóliu a na vrch pokladieme ovocie podľa vlastnej chuti. Kúsky ovocia pokryjeme jemnou vrstvou tortového želé (podľa návodu na obale). Pokrájame a jednotlivé porcie doplníme na tanieriku ovocnou šťavou, prípadne kúskami ovocia. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára