V menšom hrnci na slabom plameni varíme sladkú smotanu s rajčinovým pretlakom a 5é g postrúhaného ementálu. Podľa chuti osolíme, okoreníme a niekoľko minút za stáleho miešania povaríme. Na troche masla pripravíme volské oká (na porciu počítame 2 vajcia). Volské oká zalejeme omáčkou, po povrchu posypeme postrúhaným syrom a zapekáme v predhriatej rúre (5 minút pri teplote 230º C). Servírujeme s chlebom a čerstvo pripraveným zeleninovým šalátom.
štvrtok 4. augusta 2016
Volské oko v rajčinovo syrovej omáčke
10 vajec., 1,25 dl sladkej smotany na šľahanie., malá konzerva rajčinového pretlaku., 100 g nastrúhaného ementálu., soľ., mleté čierne korenie.,
V menšom hrnci na slabom plameni varíme sladkú smotanu s rajčinovým pretlakom a 5é g postrúhaného ementálu. Podľa chuti osolíme, okoreníme a niekoľko minút za stáleho miešania povaríme. Na troche masla pripravíme volské oká (na porciu počítame 2 vajcia). Volské oká zalejeme omáčkou, po povrchu posypeme postrúhaným syrom a zapekáme v predhriatej rúre (5 minút pri teplote 230º C). Servírujeme s chlebom a čerstvo pripraveným zeleninovým šalátom.
V menšom hrnci na slabom plameni varíme sladkú smotanu s rajčinovým pretlakom a 5é g postrúhaného ementálu. Podľa chuti osolíme, okoreníme a niekoľko minút za stáleho miešania povaríme. Na troche masla pripravíme volské oká (na porciu počítame 2 vajcia). Volské oká zalejeme omáčkou, po povrchu posypeme postrúhaným syrom a zapekáme v predhriatej rúre (5 minút pri teplote 230º C). Servírujeme s chlebom a čerstvo pripraveným zeleninovým šalátom.
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára