Múku, cukor, škoricu a nastrúhanú citrónovú kôru premiešame na hustú zmes, ktorú využijeme na posýpku. Do zmesi primiešame zmäknuté maslo. Jablká ošúpeme a nakrájame na tenké plátky. Poukladáme vejárovito na plochú zapekaciu misu. Polejeme smotanou a posypeme posýpkou. Pečieme pri 200 °C asi 20 minút. Podávame horúce s vanilkovou zmrzlinou.
štvrtok 18. augusta 2016
Pravý americký jablkový koláč
750 g jabĺk, 150 g polohrubej múky, 100 g masla, kôra z 1 citróna, 70 g hnedého cukru, 1 ČL mletej škorice, 5 PL sladkej smotany, vanilková zmrzlina,
Múku, cukor, škoricu a nastrúhanú citrónovú kôru premiešame na hustú zmes, ktorú využijeme na posýpku. Do zmesi primiešame zmäknuté maslo. Jablká ošúpeme a nakrájame na tenké plátky. Poukladáme vejárovito na plochú zapekaciu misu. Polejeme smotanou a posypeme posýpkou. Pečieme pri 200 °C asi 20 minút. Podávame horúce s vanilkovou zmrzlinou.
Múku, cukor, škoricu a nastrúhanú citrónovú kôru premiešame na hustú zmes, ktorú využijeme na posýpku. Do zmesi primiešame zmäknuté maslo. Jablká ošúpeme a nakrájame na tenké plátky. Poukladáme vejárovito na plochú zapekaciu misu. Polejeme smotanou a posypeme posýpkou. Pečieme pri 200 °C asi 20 minút. Podávame horúce s vanilkovou zmrzlinou.
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára