piatok 5. augusta 2016

Nepečená torta z bielej čokolády

200 g detských piškót, 90 g roztopeného masla
Plnka - 350 g bielej čokolády, 2 šľahačky, 1 väčšie alebo 2 malé balenia bieleho jogurtu, 1 PL rumu, 8 plátkov želatíny, 200 g banánov v čokoláde
Piškóty rozdrvíme a v mise zmiešame s roztopeným maslom. Dáme asi na pol hodiny do mrazničky, aby sa s nimi lepšie pracovalo. Potom zmes natlačíme do otváracej tortovej formy. Želatínu dáme napučať do studenej vody. Banániky nakrájame na väčšie kúsky. Bielu čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli a potom v nej rozpustíme aj vyžmýkanú želatínu. Šľahačku vyšľaháme, pridáme jogurt, pridáme bielu čokoládu so želatínou, rum a nasekané banániky, ale iba 3/4 a zvyšok necháme na ozdobu. Zamiešame a nalejeme na zmes do tortovej formy. Ozdobíme zvyšnými čokoládkami alebo banánikmi a necháme stuhnúť v chladničke.



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára