piatok 5. augusta 2016

Feniklovo rajčiakový šalát

2 feniklové hľuzy, 6 rajčiakov, 30 g ovčieho syra, 6 lyžíc ovocného octu, šťava z citróna, 8 čiernych olív, výhonok oregana, soľ, čierne korenie, olej
Rúru zohrejeme na 200 stupňov. Listy feniklu odrežeme a odložíme na zdobenie. Hľuzy očistíme, rozkrojíme na polovice, vyrežeme stredy a po dĺžke pokrájame na plátky. Na panvici zohrejeme olej a plátky feniklu opečieme z oboch strán. Osolíme, pridáme čierne korenie a v predhriatej rúre na strednom rošte pečieme 10 minút. Vyberieme a necháme schladiť. Rajčiaky podľa veľkosti pokrájame na 6 dielikov. Z oregana otrháme jednotlivé lístočky. Ovčí syr pokrájame na rovnako veľké kocky. Pripravíme marinádu, zmiešaním citrónovej šťavy, 2 lyžíc vody, soli a čierneho korenia. Olej pridávame pomaly, za stáleho miešania. Rajčiaky, fenikel a ovčí syr pokvapkáme marinádou a upravíme na tanier. Ozdobíme zeleňou z feniklu, oreganom, pripadne dochutíme čiernym korením.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára