štvrtok 4. augusta 2016

Palacinky s jahodami

3 vajcia., 1/4 l mlieka., 50 g práškového cukru., 100 g polohrubej múky., 40 g rozpusteného Palmarinu., 2 polievkové lyžice bieleho rumu., postrúhaná kôra z citróna., maslo na pečenie.,
Plnka - 500 g smotanového tvarohu., 2 polievkové lyžice cukru., balíček vanilkového cukru., 1/8 l mlieka., 250 g jahôd.,
Šťava - 375 g jahôd., 60 g práškového cukru., 2 čajové lyžičky citrónovej šťavy., 2 polievkové lyžice vínovice.,
Všetky prísady na palacinkové cesto vymiešame a na hodinu dáme odležať. Potom na hladký krém vymiešame tvaroh, cukor, vanilkový cukor a mlieko. Umyjeme a očistíme jahody, rozpolíme, pocukrujeme a odložíme nabok. Na šťavu očistíme jahody a so zvyšnými prísadami - cukrom, citrónovou šťavou a vínovicou - vymiešame na krémovitú kašu. Na panvicu dáme tuk a pečieme veľmi tenké palacinky. Zložíme ich do štvorca a dáme nabok. Potom jahody uložíme do tvarohovej masy a palacinkové "vrecúška" ňou plníme. K palacinkám servírujeme jahodovú šťavu.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára