sobota 30. júla 2016

Hovädzie plátky s domácou tarhoňou

600 g hovädzieho stehna., cibuľa., olej., soľ., mleté čierne korenie., 100 g šampiňónov., lyžica horčice.,
Tarhoňa: 4 vajcia., polohrubá múka., mletá červená paprika., cibuľa., olej., petržlenová vňať., soľ.,
Hovädzie mäso pokrájame na rezne, mierne naklepeme, osolíme a okoreníme. Na rozohriatom oleji speníme očistenú pokrájanú cibuľu, pridáme mäso, opražíme, podlejeme vodou a dusíme do polomäkka. Pridáme očistené pokrájané šampiňóny, horčicu, podľa potreby podlejeme vodou a udusíme domäkka. Podávame s tarhoňou.
Tarhoňa: Do rozšľahaných vajec vmiešame toľko múky, aby vzniklo veľmi tuhé, takmer sa rozsýpajúce cesto. Cesto postrúhame na hrubšom strúhadle, rozložíme na dosku a necháme obschnúť. Na rozohriatom oleji v hlbšej rajnici opražíme cibuľu, pridáme tarhoňu, osolíme, posypeme mletou červenou paprikou a za stáleho miešania pražíme. Zalejeme studenou vodou, premiešame a prikryté dusíme. počas dusenia niekoľkokrát premiešame a podľa potreby dolievame vodu. hotová tarhoňa by sa mala sypať ako udusená ryža. Pred podávaním posypme posekanou petržlenovou vňaťou.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára