piatok 29. júla 2016

Špirály so špenátom a bešamelom

350 g cestoviny, 200 g špenátu, ¾ l mlieka, 3 lyžice múky, cibuľa, 50 g ságy vita, muškátový orech, postrúhaný parmezán, soľ
V hrnci opražíme na polovici masla najemno nakrájanú cibuľu a pridáme umytý a nadrobno nakrájaný špenát. Osolíme ho a na miernom ohni dusíme, kým nezmäkne. Do iného hrnca vložíme zvyšok ságy vita, pridáme múku a chvíľu miešame. Potom prilejeme teplé mlieko a za stáleho miešania uvaríme bešamel. Osolíme ho a pridáme postrúhaný muškátový orech. Cestovinu uvaríme v slanej vode. Vyberieme ju, dáme odkvapkať a zmiešame ju bešamelom a uvareným špenátom. Cestovinu podávame teplú a posypanú strúhaným parmezánom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára