sobota 30. júla 2016

Cestovinovo údeninový nákyp

250 g špagiet, 250 g cibule, 3 lyžice helie, 400 g špekáčov, 4 vajcia, 250 g kyslej smotany, balíček plátkového syra, 2 lyžice posekanej pažítky, soľ, mleté čierne korenie
Špagety uvaríme vo väčšom množstve slanej vody podľa návodu na obale, schladíme a necháme odkvapkať. Očistenú, pokrájanú cibuľu opražíme na helie do sklovita. Špekáčky olúpeme, pokrájame na kolieska a pridáme k cibuli, nakoniec primiešame varenú cestovinu. Zmes rozložíme do vymastenej nákypovej formy. Vajíčka rozšľaháme so smotanou, soľou, čiernym korením a pažítkou a nalejeme na zmes vo forme. Pečieme v predhriatej rúre pri teplote 220 stupňov 15 minút, potom rozložíme na povrch nákypu plátky syra a ešte 5 minút zapekáme. Vhodnou prílohou sú šaláty.



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára