štvrtok 4. augusta 2016

Kivi rezy

2 hotové piškótové cestá, jahodový alebo broskyňový kompót, rum, kivi na ozdobenie, 2 smotany na šľahanie, 2 PL kakaa.
Krém - 1,2 l mlieka, 4 zlaté klasy, 200 g kryštálového cukru, 4 balíčky, vanilínového cukru, 700 g masla alebo tuku, 100 g práškového cukru.
Orechová plnka - 200 g mletých orechov, 100 ml horúceho mlieka, 100 g práškového cukru.
Krém - Do mlieka pridáme zlaté klasy, kryštálový a vanilínový cukor a uvaríme hustý puding. Miešame až do vychladnutia. Maslo alebo tuk vymiešame s práškovým cukrom a zmiešame s vychladnutým pudingom.
Orechová plnka – Mleté orechy zalejem horúcim mliekom a za stáleho miešania pridáme práškový cukor. Plnku necháme vychladnúť.
Na hotový korpus nanesieme polovicu krému na ktorý poukladáme pripravené ovocie, priložíme druhým plátom ktorý sme tak isto pokropili rumom ako aj prvý plát korpusu. Na druhý plát nanesieme orechovú plnku a natrieme vyšľahanou šľahačkou (šľahačku môžeme zmiešať aj s kakaom). Dozdobíme ovocím.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára