štvrtok 18. augusta 2016

Piškótové cesto

4 vajcia, 4 PL studenej vody, 8 PL kryštálového cukru, 8 PL lyžíc polohrubej múky, 1 ČL kypriaceho prášku do pečiva, vanilkový cukor
Vajcia spolu s vodou a cukrom vyšľaháme do penista elektrickým šľahačom, zmiešanú múku s kypriacim práškom postupne primiešame k vyšľahaným vajciam, nalejeme na plech alebo do tortovej formy a pečieme 25 – 30 minút pri teplote 180°C. Toto cesto je dobré na rolády, bublaniny aj torty, ak ho chceme obmeniť na kakaové alebo orechové, stačí nahradiť dve lyžice polohrubej múky dvomi lyžicami kakaa alebo mletých orechov, môže sa pridať aj trošku oleja, ale nie je nutné.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára