sobota 30. júla 2016

Farebné cestoviny s údeným mäsom a šalviou

400 g rôznofarebných cestovín, 500 g mletého mäsa, 300 g zeleného hrachu, petržlen, šalvia, 1 dl smotany na šľahanie, 100 g údenej slaniny, 2 lyžice ságy vita, 2 lyžice olivového oleja, 2 kukurice, mleté čierne korenie, 75 g údeného mäsa, soľ
Hrach uvaríme v slanej vode. Vodu zlejeme, hrach rozmixujeme a prepasírujeme. Údenú slaninu rozmixujeme. Do misky dáme hrachové pyré so smotanou a rozmixovanou slaninou, posolíme a okoreníme. Vyšľaháme. AK je zmes veľmi hustá, pridáme vývar. Do mletého mäsa primiešame nadrobno posekanú šalviu, petržlen, mleté čierne korenie, soľ, trochu olivového oleja a poriadne premiešame. Z masy formujeme fašírky ½ cm hrúbky a opečieme na panvici s olejom. V slanej vode uvaríme cestovinu. Vodu zlejeme a cestovinu udržujeme v teple. Kukuričné šúľky potrieme ságou vita, posolíme, okoreníme, opečieme a oddelíme zrno. Na taniere dáme cestovinu, ktorú sme zmiešali s údeným mäsom, kukuričnými zrnami a rozdrobenými fašírkami. Posypeme šalviou. Podávame s hrachovým pyré. Podávame vlažné.
Z uvareného hrachu zlejeme vodu, rozmixujeme ho a prepasírujeme.
V miske zmiešame pyré so slaninou, smotanou, posolíme a okoreníme.
Mleté mäso miešame s korením a vytvarujeme fašírky.
Cestovinu uvaríme v dostatočnom množstve slanej vody, do ktorej sme dali lyžicu ságy vita.
Na panvici opečieme fašírky. Pokvapkáme ich olivovým olejom.
Kukuricu potrieme ságou vita, posolíme ju, okoreníme a upečieme.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára